Vraag aan de regelcommissie:

Je bal komt na de afslag op hole 11 rechts op het verharde pad terecht.

De bal ligt op de rechter zijde van het pad.

Je wil, zonder strafslag, het pad ontwijken (Regel 16.1b). Je markeert de plaats van de bal en neemt
de bal op.

Je vindt rechts van het pad (nearest point of relief), waar veel struikjes en hoog gras staan, geen
geschikte plaats om te droppen.

Uiteindelijk besluit je toch maar je bal weer bij je marker te leggen en van het pad te spelen.

Kan dat?

Antwoord:

Je mag natuurlijk weer van het pad spelen, maar het kost je nu wel een strafslag.

Zodra je je bal hebt opgepakt (gemarkeerd of niet) en je wil later toch van het pad spelen, dan mag
je de bal terugplaatsen, maar moet je een strafslag tellen.

Heb je ook een regelvraag? Stel ze op Regel@dewoestekop.nl



